credit suise dl hong kong china finance banks asia yuan yen
Credit Suisse

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la jornada amb pèrdues mitjanes de l'1% després del tancament baixista de Wall Street, provocat per la por dels inversors d'una pujada de la inflació més persistent que anticipaven els bancs centrals.

  • 38.920,26
  • 1,39%

Les caigudes han estat més destacades al mercat xinès, a Hong Kong i a Corea del Sud, una mica més contingudes per al Nikkei japonès i encara més suaus al mercat australià.

Els inversors han optat per la cautela a l'espera de conèixer aquest dimecres les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) i les dades d'inflació dels EUA. A més, començarà la temporada de resultats a la primera economia del món, amb els comptes dels grans bancs del país.

Pel que fa al cru, JP Morgan ha vaticinat que el petroli pot arribar als 100 dòlars a mitjà termini. "Reiterem la nostra visió alcista pel petroli i les accions petrolieres durant un trimestre caracteritzat per l'enfortiment material a tot el mercat energètic i amb les recompres d'accions avançant a ple rendiment", han afirmat els seus analistes.

El petroli puja de forma moderada. El cru Brent repunta un 0,4%, fins als 83,97 dòlars; i el cru West Texas avança un 0,3%, fins als 80,78 dòlars.

L'euro es canvia a 1,1559 dòlars (+0,07%).

L'or i la plata cotitzen mixtos, als 1.758 dòlars i als 22,61 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 1,2%, fins als 56.876 dòlars, i l'ethereum, un 1,8%, fins als 3.481 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,608%.

Noticias relacionadas

contador