ep el presidente de china xi jinping en un viaje oficial
Federico Gambarini/dpa - Archivo

El Govern de la Xina ha llançat una investigació sobre les relacions entre els grans bancs del país i les principals empreses com Evergrande, en un intent per controlar les forces capitalistes cada vegada més presents en l'economia del règim comunista.

L'objectiu de Xi Jinping, segons ha informat The Wall Street Journal, és reforçar el seu control sobre companyies com el gegant immobiliari Evergrande, que han crescut de forma molt important durant els últims anys a costa d'un excessiu endeutament, que finalment està provocant importants desequilibris en el sistema econòmic.

Els reguladors xinesos consideren que els grans bancs, al costat d'altres entitats que financen el sector privat, han estat massa permissius amb aquest tipus de companyies. Per això, pensen que han de ser sotmeses a una major regulació i a un major escrutini.

En aquest sentit, Citic Group, un dels principals prestadors de Evergrande, es troba entre les institucions que estan sent examinades d'una manera molt més profunda. L'examen està liderat per la principal agència anticorrupció de la Xina i se centra en 25 institucions financeres.

Així, els funcionaris de la Comissió Central d'Inspecció Disciplinària estan revisant els arxius de préstecs, inversions i registres reguladors en aquestes institucions per detectar possibles irregularitats.

Noticias relacionadas

contador