ep travellers and airline crew members are seen wearing surgical masks as a protective measure from
Geovien So/SOPA Images via ZUMA / DPA
38.835,10
  • 599,03
  • 1,57%

Els índexs asiàtics han pujat de forma generalitzada aquest dilluns, amb Hong Kong liderant els ascensos a la Xina (+2%), mentre les accions del gegant Meituan es disparaven un 7%. El regulador ha imposat a la companyia una multa antimonopoli de 534 milions de dòlars. Els experts expliquen que aquesta quantitat és menor al que s'esperava i elimina una "incertesa" sobre la companyia.

Altres valors tecnològics xinesos a Hong Kong també han registrat importants guanys, amb Tencent pujant un 2,99%, mentre que Alibaba s'ha revalorat un 9,39%. L'índex tecnològic de l'Hang Seng ha pujat un 3,67%.

Les borses de la Xina continental també han avançat, però de forma molt més moderada. El Shanghai Composite puja un 0,25%, una cosa semblant al que ha fet el Shenzhen.

Els valors relacionats amb l'aviació a Singapur han guanyat posicions aquest dilluns, i Singapore Airlines s'ha disparat un 6,63%, mentre que SATS ha guanyat un 3,6%. Les revaloritzacions s'han produït després que les autoritats de Singapur anunciessin durant el cap de setmana que s'obriran més "rutes de viatge vacunades" amb més països.

Al Japó, el Nikkei 225 avança un 1,5%, mentre que l'índex Topix suma un 1,57%.

A la resta de països, les accions d'Austràlia s'han quedat enrere, i l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,38%.

Els mercats de Corea de Sud estan tancats aquest dilluns per ser festiu.

MÉS PAGAMENTS D'EVERGRANDE

La promotora Evergrande Group s'enfronta aquest dilluns a més pagaments de cupons de bons, després d'incomplir dos terminis de pagament d'interessos al mes passat.

La negociació de les seves accions està suspesa des del 4 d'octubre, a l'espera d'un anunci d'acord amb Hopson Development.

Noticias relacionadas

contador