Japan, Nikkei, Tokyo, Asia
38.079,70
  • 117,90
  • 0,31%

Les borses d'Àsia han tancat la jornada de dimecres en vermell. Els temors d'una recessió han tornat als inversors. Lluny de relaxar-se, el conflicte entre els EUA i la Xina, el Brexit i la situació política a Itàlia amenaça cada vegada més als mercats.

El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,28% i l'índex Topix ha disminuït un 0,61%. A la Xina, el Shanghai Composite ha perdut un 0,1% i el Shenzhen, un 0,27%. Igual s'ha comportat el Hang Seng de Hong Kong, mentre que a Corea del Sud, l'índex Kospi ha esborrat les pèrdues per augmentar un 0,22%.

Durant la jornada anterior, Wall Street va trencar amb tres sessions consecutives a l'alça, cosa que per a alguns analistes és senyal que entre els inversors hi ha "profundes preocupacions". "Sembla que hi ha una onada de crisi, des de la política italiana fins al Brexit i el conflicte entre els EUA i la Xina que amenacen amb esclatar", afirmen en Mizuho Bank.

Tot i que de moment el que sembla regnar és la calma a l'espera de les cites d'aquesta setmana. Aquest dimecres, la Reserva Federal dels EUA (Fed) publicarà els seus actes i divendres el seu president, Jerome Powell, parlarà durant el seminari anual Jackson Hole. Ja el cap de setmana, tindrà lloc la reunió del G-7.

Entre les divises, el ien japonès cotitza a la baixa, fins als 106,47 dòlars, mentre que el iuan xinès a terra va cotitzar als 7,0545 dòlars després que el Banc Popular de la Xina establís la taxa de punt mig diària als 7, 0433, una mica per sobre del que estimat pels experts.

Noticias relacionadas

contador