China_Bolsas
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Els mercats asiàtics han acabat en verd la sessió d'aquest dimarts davant les esperances que la posada en marxa de mesures d'estímul atenuïn les expectatives de recessió. El Banc Popular de la Xina va decidir retallar els tipus d'interès, mentre que durant la sessió anterior, va tancar també amb guanys de l'1%.

En concret, el Shanghai Composite ha pujat un 0,31%, i el Shenzhen, un 0,45%. Al Japó, el Nikkei ha avançat un 0,42% i el Topix, un 0,61%. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha guanyat un 0,99% i a Corea del Sud, el Kospi, un 0,89%. Mentrestant, a Hong Kong, l'índex Hang Seng s'ha mantingut pràcticament pla.

Unes hores abans, Wall Street també va tancar a l'alça, amb una pujada en els seus principals índexs de l'1%. Una pujada que se suma al rebot que el mercat nord-americà va començar la setmana passada.

El Banc Popular de la Xina va presentar els seus nous tipus d'interès preferencial (LPR) sota un nou mecanisme que es va donar a conèixer durant el cap de setmana. El nou LPR d'un any es va establir al 4,25%, en comparació amb el 4,31% anterior. L'LPR a 5 anys va ser del 4,85%. Una mesura que per a alguns analistes es pot veure com una retallada de tipus guiada. "Com més baixa és la taxa, més positiva és la reacció al mercat. A més d'aquesta retallada, els inversors també estan esperant l'estímul fiscal de la Xina", asseguren a Reuters des de BK Asset Management.

No obstant això, el coneixement d'aquesta mesura va fer dubtar, al principi, les borses asiàtiques, que es van moure entre les pèrdues i els guanys durant la sessió. "Hi ha expectatives d'una política monetària més flexible a tot el món, i això està esmorteint els mercats contra els recents desenvolupaments incerts. La Xina està preparada per fer molt per la seva economia. Els bancs centrals no tenen més remei que relaxar-se", afirmen en Sumitomo Mitsui Asset Management a CNBC.

Pel que fa a les divises, el ien japonès es va cotitzar a l'alça, fins als 106,58 dòlars després d'afeblir-se durant la jornada prèvia.

Noticias relacionadas

contador