hong kong protesta aeropuerto

L'aeroport de Hong Kong torna a operar amb normalitat. L'autoritat aeroportuària ha donat llum verda per reobrir les instal·lacions i reprendre l'activitat a primera hora de dimarts, després que aquest dilluns es veiés obligada a suspendre tots els vols davant la multitudinària protesta que es va produir a la terminal principal. Milers de persones s'hi van fer una seguda que va bloquejar les instal·lacions.

Els taulells de facturació han tornat a obrir aquest dimarts i les autoritats han confirmat la seva intenció de recol·locar tots els vols afectats pel tall d'aquest dilluns, i és que es van cancel·lar les rutes previstes a partir de les quatre de la tarda. Encara que també han alertat que alguns vols seguiran veient-se afectats pel que ha passat en un dels aeroports més actius del món. Almenys de moment.

"L'Aeroport Internacional de Hong Kong implementarà la reprogramació de vols avui amb vols que es veuran afectats", ha indicat l'avís publicat en l'aplicació oficial de l'aeroport de Hong Kong a les 06:00h, hora local. Els responsables de l'aeròdrom han carregat durament contra els manifestants per aturar els vols aquest dilluns, després que la Xina digués que les protestes contra el govern de Carrie Lam mostraven "brots de terrorisme".

Més tard, l'Autoritat de l'Aeroport de Hong Kong (AA) ha assenyalat que està treballant amb els seus socis per restablir el servei normal al més aviat possible, però ha informat que s'esperen més protestes. "L'AA treballarà en estreta col·laboració amb els seus socis comercials per tal de reprendre gradualment les operacions normals de l'aeroport al més aviat possible", ha indicat en un comunicat.

I és que, tot i la reobertura de l'aeroport, l'aerolínia Cathay Pacific ha anunciat la cancel·lació aquest dimarts de més de 200 vols cap a i des de l'aeroport de Hong Kong. En concret, l'aerolínia ha indicat que només operaria un nombre limitat de vols.

La d'aquest dilluns va ser la quarta jornada consecutiva de protestes a l'aeroport, des que divendres hi tingués lloc la primera concentració. No obstant això, la de dilluns va ser la més multitudinària, en resposta a la repressió exercida per la policia en les protestes de diumenge, uns enfrontaments que es van saldar amb 45 persones ferides. Alguns mitjans apunten que les causes del tancament de l'aeroport aquest dilluns no estan clares, ja que encara que els manifestants van ocupar la sala d'arribades, la seva seguda va ser pacífica, tot i que massiva.

En algun moment de la tarda es va arribar a témer que les forces de seguretat actuaran a l'interior del recinte, tot i que aquesta possibilitat va ser descartada quan una gran majoria dels manifestants va abandonar les instal·lacions per voluntat pròpia. Gran part d'ells es van anar de l'aeroport poc després de mitjanit, encara que alguns encara continuen al lloc.

RISC DE CAURE A L'"ABISME"

La líder de Hong Kong, Carrie Lam, segueix eludint les preguntes sobre la resposta del govern a les setmanes i setmanes de protestes contra ell que mantenen els manifestants, tot i que ha assegurat que el centre financer asiàtic corre el risc de caure en un "abisme" per tot el que està passant.

La mobilització d'aquest dilluns va tancar l'aeroport i, a més, va provocar que la incertesa s'imposés, amb el consegüent ensorrament de les accions. Un 'cop' als mercats que amenaça de repetir aquest dimarts. Ara els experts es pregunten quin imacte tindran les protestes en l'economia.

Noticias relacionadas

contador