bank-of-china 20190708140014
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Els mercats asiàtics han tancat la primera sessió de la setmana en positiu. A la recuperació a Wall Street s'ha sumat l'anunci que el Banc Central de la Xina té la intenció de reduir els tipus d'interès. Aquesta decisió ha animat uns inversors que durant els últims dies s'havien comportat de manera pessimista enfront de les males dades macroeconòmiques.

Aquest dilluns, a la Xina, l'índex Xangai ha pujat un 1,6% i el Shenzhen, un 2,39%. Mentrestant, el Nikkei del Japó ha avançat un 0,8% i el Hang Seng de Hong Kong, un 1,87%.

Dissabte, el Banc Central de la Xina va decidir reformar la forma en què estableix un punt de referència clau de tipus d'interès, una mesura que els analistes consideren que redueix els costos d'endeutament per a les empreses, a més de donar suport a una economia en desacceleració afectada per una guerra comercial amb els EUA. "La disminució en els tipus dels préstecs és un bon auguri per a la demanda de crèdit i les perspectives de creixement de la Xina durant la segona meitat de 2019 per compensar l'impacte de les disputes comercials en curs", assenyalen a Reuters.

Durant les últimes setmanes, les preocupacions de recessió, desencadenades per una inversió en la corba de rendiment dels bons nord-americans, han provocat una sacsejada als mercats financers. La setmana passada, els mercats es van veure afectats pels senyals de debilitament en les economies xinesa i alemanya i els esdeveniments polítics a l'Argentina.

Pel que fa a les divises, el ien japonès es va afeblir per tercera sessió consecutiva, fins als 106,37 dòlars.

Noticias relacionadas

contador