cb asia stocks 5 short1
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Les borses asiàtiques han acabat l'última sessió de la setmana amb to mixt. Els índexs del continent es mantenen pendents de la guerra comercial, després de l'últim intercanvi d'acusacions que van protagonitzar la Xina i els EUA aquest dijous, i també de la inversió de la corba de tipus al mercat nord-americà.

En concret, l'índex compost de Xangai ha tancat amb una pujada del 0,68%, mentre que el component Shenzhen i el compost Shenzhen han avançat un 1,09% i un 1,026%, respectivament. Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha sumat un 0,8% amunt, ja que les accions de Ping An Insurance Group han repuntat 2,98% després d'anunciar la companyia el seu major creixement de beneficis durant el primer semestre a més d'una dècada. A més, les protestes dels manifestants contra el govern de Carrie Lam s'han relaxat.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha recuperat de la caiguda que registrava i ha pujat lleugerament, mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,1%. No obstant això, a Corea del Sud el Kospi ha caigut un 0,75% després de la seva tornada de vacances, mentre que l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha acabat amb un lleuger retrocés. L'índex MSCI Àsia ex-Japó ha avançat un 0,35% aquest divendres.

El sentiment dels inversors ha estat mixt, cosa que reflecteix el final de la treva comercial que havien segellat els EUA i la Xina. Pequín va advertir aquest dijous que prendria mesures per respondre a l'anunci d'aranzels del 10% de l'administració Trump, i el president nord-americà no va trigar a sortir al pas i va assegurar que qualsevol acord entre les dues potències, si es produïa, havia de fer-se en termes nord-americans. És a dir, segons les línies que marqui Washington. El que tothom es pregunta ara és qui 'dispararà' primer.

De fet, l'atenció al continent asiàtic segueix fixa en les decisions del Banc Popular de la Xina sobre el iuan, després que fa uns dies l'organisme amenacés amb una guerra de divises. Aquest divendres ha fixat el punt mitjà de referència per a la moneda als 7,0312 per dòlar, per sota de les expectatives de 7,0306 enfront del dòlar. "El nivell de 7, en haver estat violat, ara poden baixar-lo a mesura que la guerra comercial empitjora", ha comentat David Roche, estrateg d'Independent Strategy, a CNBC.

Així mateix, els dubtes encara perduren a causa de la inversió de la corba de tipus als EUA, un moviment que el mercat considera com a senyal d'una recessió imminent (de fet, així ha passat en set ocasions). Tots estan pendents del que facin els rendiments del Tresor nord-americà, sobretot després que aquest dijous la rendibilitat dels bons a 30 anys caigués a mínims històrics, per sota del 2%, mentre que la rendibilitat dels bons de referència a 10 anys van tocar un mínim de tres anys. Durant els últims dies el moviment més repetit entre els inversors és el de comprar en massa a actius refugi.

Noticias relacionadas

contador