china
Pixabay
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les borses asiàtiques han tancat la sessió de dimecres en positiu després de conèixer-se la dada d'inflació de la Xina, que s'ha desaccelerat. També ha contribuït que Wall Street acabés recuperant-se a la nit passada després que els comentaris del president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, tranquil·litzessin els inversors.

Així, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat els guanys a la regió i ha pujat un 2,6%. A la Xina continental també han pujat, el Shanghai Composite un 0,84% i el Shenzhen un 1,39%. El Nikkei 225 del Japó ha avançat un 1,92%, mentre que el Topix ha pujat un 1,64%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,54%. A Austràlia, l'ASX 200 ha pujat un 0,66%.

La dada econòmica de la jornada ha estat l'índex de preus al consumidor de la Xina, que va avançar el desembre fins a l'1,5% en comparació amb l'any anterior. Aquesta xifra suposa una caiguda des de l'augment del 2,3% al novembre i per sota de l'augment de l'1,8% esperat.

Per part seva, els preus de fàbrica van pujar un 10,3% respecte a l'any anterior, desaccelerant-se des de l'augment del 12,9% al novembre i menys de l'11,1% esperat.

A més, s'ha conegut que la desocupació de Corea del Sud va augmentar inesperadament fins al 3,8%, principalment a causa de les restriccions per frenar òmicron, que perjudiquen l'activitat econòmica interna. Els contagis de la nova variant de la Covid-19 també estan augmentant a Xina continental i Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador