dl shanghai china city asia pudong bund river buildings prc peoples=republic of china pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Fortes caigudes a les borses asiàtiques aquesta matinada després de les voluminoses retallades de divendres als Estats Units i mentre els índexs europeus anticipen també una arrencada de sessió clarament negativa.

El Kospi de Corea del Sud cau un 3,3%, liderat per les accions tecnològiques com ara Samsung Electronics, que baixa un 2,5%, mentre que Kakao perd un 4,74%.

El Nikkei s'enfonsa un 3,03%, amb retallades a les accions del conglomera SoftBank del 6%. El Topix baixa un 2%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong també cedeix amb força (-3,4%). Els títols de Tencent cauen un 4,6%, mentre que els d'Alibaba es deixen a prop d'un 6%. L'índex Hang Seng Tech retalla el 3,6%.

El Shanghai Composite cau un 1,25%, mentre que el Shenzhen cedeix un 0,5%.

Els experts diuen que darrere d'aquestes caigudes hi ha el repunt de la inflació dels EUA del maig, que va pujar al 8,6%, tal com es va publicar divendres, quan s'esperava que romangués sense canvis al 8,3%. Això va provocar voluminosos descensos als EUA durant la darrera sessió setmanal.

"El fet que la inflació dels EUA no hagi tocat sostre posa directament la Reserva Federal dels EUA en un compromís més gran, compromesa amb una major magnitud de pujades de tipus possiblement durant un període més llarg", assenyala Lavanya Venkateswaran, economista de mercat de Mizuho Bank, en declaracions a CNBC.

Noticias relacionadas

contador