ep archivo   fabrica de baterias de bmw brilliance automotive en shenyang china
BMW - Archivo

Les accions d'Àsia-Pacífic han deixat signe mixt, ja que les dades de la inflació xinesa del maig es van ajustar en gran mesura a les expectatives. Els inversors també han mantingut la cautela abans de la publicació de les dades d'inflació dels EUA aquest divendres.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cotitzat un 0,17% a l'alça, amb les accions del gegant tecnològic xinès Tencent pujant un 0,71%.

Les accions d'Alibaba, que cotitzen a Hong Kong, han canviat de rumb i han deixat pujades de més d'un 3%, després d'haver caigut gairebé un 4% anteriorment. Això contrasta amb les accions d'Alibaba que cotitzen als EUA, que van caure un 8,13% dijous després que el Grup Ant de Jack Ma i els reguladors xinesos acabessin amb les converses sobre la reactivació de la cotització pública d'Ant.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha guanyat al voltant d'un 0,6%, mentre que el component de Shenzhen ha saltat un 1,014%.

La inflació dels productors xinesos al maig va pujar en línia amb les expectatives, segons han mostrat divendres les dades oficials. L'índex de preus al productor xinès del maig va augmentar un 6,4% en comparació amb l'any anterior, segons les dades de l'Oficina d'Estadístiques del país.

Per part seva, la inflació dels consumidors xinesos al maig també va experimentar un augment que es va acostar a les expectatives. L'índex de preus al consum va pujar un 2,1% respecte a l'any anterior, just per sota de la previsió d'un sondeig de Reuters d'un augment del 2,2%.

El Nikkei 225 japonès ha cedit un 1,41% i les accions de SoftBank Group han caigut un 2,56%. El Kospi de Corea del Sud ha caigut un 1,21%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,8%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat el 0,6% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador