Nikkei
37.068,35
  • -
  • -2,66%

Les borses asiàtiques han caigut aquesta matinada entre un 1,5% i un 2,5% després que Donald Trump hagi anunciat per sorpresa nous aranzels del 10% sobre un total de 300.000 milions d'importacions xineses que fins ara s'havien lliurat de les tarifes. Immediatament després de l'anunci, el mercat de valors nord-americà va caure, junts amb el petroli i el rendiment dels bons nord-americans.

Aquesta decisió de Trump s'ha sumat al malestar dels operadors després del suggeriment del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, que el banc central nord-americà no té plans per posar en pràctica un cicle prolongat de retallada de tipus.

"Els mercats s'estan trontollant després que el president Trump expressés la seva frustració amb la Xina", assenyala Stephen Innes, expert de VM Markets. "Amb els mercats globals al límit després que Powell fallés, pocs operadors esperaven que ara passés això", afegeix.

El Japó ha aprovat aquest divendres l'eliminació de Corea del Sud de la llista de socis comercials preferents, cosa que ha augmentat les tensions entre els dos països. Mentrestant, a Bankgkok, el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va criticar les pràctiques comercials depredadores de la Xina en un discurs.

Amb tot, el Nikkei ha caigut un 2,40% mentre que el Hang Seng s'ha deixat un 2,2%. A la Xina, el Xangai ha cedit un 1,8%, mentre que el Shenzhen ha retrocedir un 1,6%. A Corea del Sud, el Kospi ha perdut un 1%.

Cal destacar, a més, que l'escalada de tensió comercial entre els Estats Units i la Xina es produeix només un parell de dies després que les dues parts reprenguessin les negociacions.

Noticias relacionadas

contador