cb asia stocks 5 short1
37.068,35
  • 0,00
  • -2,66%

Els mercats asiàtics han seguit els passos de Wall Street aquest dimarts i han acabat amb la majoria de borses regionals en vermell. Les tensions comercials en diversos fronts de l'administració del president dels EUA, Donald Trump, han desfermat el pessimisme entre els inversors.

Les notícies de la guerra comercial amb la Xina no són bones i indiquen un estancament de les converses sobre l'anomenat tractat comercial de 'fase u' i, per si això fos poc, el president dels EUA, Donald Trump, anunciava dilluns aranzels sobre l'acer i alumini de Brasil i Argentina. Aquest dimarts, França es desperta sota l'amenaça de l'administració republicana de gravar amb impostos l'100% de productes per valor de 2.400 milions de dòlars en exportacions als EUA.

També a l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street no va ser aliè al mal to dels parquets del Vell Continent i el Dow Jones va tancar amb caigudes de gairebé l'1%. No obstant això, als índexs nord-americans sí van pesar les males dades dels PMI manufacturers. Àsia s'ha alineat amb la resta d'índexs de referència i la majoria de borses regionals cedeixen entre un 0,3% i un 0,7%, a excepció dels compostos de Xangai i Shenzhen que acaben amb pujades moderades del 0,2%. L'ASX200 australià cau un 2%.

Els analistes indiquen que els EUA continua jugant l'arriscat joc de "convertir el seu poder econòmic i els aranzels en armes". "A més, els inversors estan una mica ansiosos per saber si Washington posposarà la imposició de més aranzels als productes xinesos planejats pel 15 de desembre", elabora Stephen Innes, analista d'AxiTrader. "El conflicte amb França també augmenta el risc que Trump acabi imposant aranzels als automòbils europeus", afegeixen els experts de Danske Bank.

Noticias relacionadas

contador