ep ibex
EUROPA PRESS - Archivo
10.735,90
  • -29,10
  • -0,27%

L'IBEX ha oscil·lat entre el vermell i el verd durant tota la jornada. Finalment, ha tancat aquest dimarts amb una caiguda del 0,22%, que l'ha situat als 9.135 punts, i ha engreixat així les pèrdues del 2% que va patir durant la sessió d'ahir. Els números vermells s'imposen en el selectiu espanyol després un nou envit de les pressions aranzelàries dels EUA sobre la resta de món.

Després que el president nord-americà anunciés aquest dilluns aranzels sobre l'acer i alumini d'Argentina i Brasil, aquesta matinada els EUA ha comunicat que imposarà aranzels de 2.400 milions a les exportacions franceses, com el formatge o el xampany, en resposta a la 'taxa Google' francesa.

Al mateix temps, les notícies de la guerra comercial amb la Xina no són bones perquè allunyen l'acord. Donald Trump ha dit que potser seria millor esperar després de les eleccions de 2020 per arribar a un pacte. En aquest context, Wall Street cedeix més d'un 1% al tancament de mercat a Europa.

Cal recordar que Wall Street no va ser aliè al mal to dels parquets del Vell Continent i el Dow Jones va tancar amb caigudes de gairebé l'1%. Als índexs nord-americans van pesar les males dades dels PMI manufacturers, a més de les pessimistes notícies sobre la guerra comercial.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Dins el selectiu, han destacat les alces d'Ence (+1,76%), que ha estat el millor títol al costat de Cellnex (+1,18%) i MÁSmóvil (+1,07%), cosa que ha evitat que l'índex ho hagues fet pitjor. Inditex (+0,83%) ha estat una altra de les companyies que cal destacar, després de rebre una millora del seu preu objectiu per part de Credit Suisse.

A la banda negativa, els pitjors valors han estat els més afectats a la guerra comercial (ArcelorMittal: -3,24%; i ACS: -3,09%). Repsol (-0,35%) també ha cotitzat amb números vermells després d'anunciar duran la passada jornada una advertència de beneficis.

A més, destaca la reorganització que ha fet Santander de la seva filial nord-americana i n'ha nomenat Tim Wennes com a nou conseller delegat, segons ha informat l'entitat a la Comissió de Borsa i Valors de país nord-americà (SEC, per les seves sigles en anglès) al tancament de la sessió a Wall Street.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca amb lleugeres caigudes i salva el suport dels 9.130 punts. El que ens està dient clarament el gràfic és que el suport que hem comentat durant les últimes setmanes dels 9.130 punts, hi és. O almenys de moment està servint per al seu voltant frenar les caigudes. Encara que en perdre'l, tenim un altre a la volta de la cantonada: la zona dels aproximadament 9.060 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sota ja sí que no hi ha res realment important fins als 8.850-8.900 punts, els mínims d'octubre i origen de l'últim impuls alcista. Amb tot i rebots puntuals a part, hem de seguir sent cauts. Sobretot perquè tenim el primer banc del nostre país donant clars senyals de debilitat. Després es complirà o no, però tenim un altre nou mínim decreixent en els títols de l'entitat càntabra", afegeix.

"De manera que tenim impecables màxims i mínims decreixents i així no es puja. És més, es diria que aquest ja no té suports importants fins als mínims anuals als 3,30 euros. I si Santander està feble, els bancs ho estan també. I sense ells no podem arribar molt lluny, com sempre", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador