ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Més caigudes a les borses asiàtiques aquesta matinada seguint l'estela dels nous descensos a Wall Street (Dow Jones: -1,99%; S&P: -2,14%; Nasdaq: -2,67%) per la por que hi ha al mercat del repunt de la inflació, i que això acabi frenant la recuperació econòmica. L'IPC d'abril dels EUA s'ha disparat un 4,2%, la pujada més gran des de 2008.

Els mercats de la Xina continental han caigut. L'índex compost de Xangai ha baixat un 0,74%, i el component de Shenzhen ha baixat un 0,59%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha cedit gairebé un 1%.

Els inversors estan pendents dels resultats del primer trimestre i de l'any fiscal complet del gegant tecnològic Alibaba. Les seves accions, que cotitzen a Hong Kong, han baixat un 1,54% abans de la publicació de les xifres.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha desplomat un 1,8%, mentre que el Topix ha caigut un 0,8%. Les accions de Softbank Group han caigut més d'un 6% després que l'empresa rebutgés ampliar el seu programa de recompra, segons Reuters.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,59%, amb els principals valors bancaris cotitzant de forma mixta.

A Corea del Sud, el Kospi ha baixat un 0,7%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha perdut un 0,83%.

Els mercats de l'Índia, Malàisia, Singapur i les Filipines han romàs tancats per vacances.

KURODA ADVERTEIX DE L'AUGMENT DE CASOS D'COVID

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, s'ha compromès aquest dijous a mantenir les mesures per esmorteir el cop de la pandèmia de la Covid-19, i ha advertit que els riscos per a les perspectives econòmiques estan esbiaixats a la baixa enmig d'un ressorgiment de les infeccions i de les noves restriccions de l'estat d'emergència.

Kuroda també ha reiterat que el Banc del Japó adoptarà un enfocament equilibrat en la formulació de polítiques en considerar els efectes secundaris d'una relaxació perllongada, com el mal que les caigudes excessives dels rendiments dels bons podrien infligir al marge dels fons de pensions.

"Tindrem en compte els efectes i el cost de la nostra política, i aspirarem a aconseguir una inflació moderada acompanyada d'un creixement dels beneficis empresarials, de l'ocupació i dels salaris", ha declarat el governador a Parlament.

Noticias relacionadas

contador