ep archivo   logo de nissan
NISSAN - Archivo

L'automobilística Nissan ha caigut un 12% a la Borsa de Tòquio aquest dimecres, i ha arribat al seu nivell més baix en cinc mesos, després d'oferir unes previsions més dèbils del que s'esperava per a l'any fiscal en curs.

La previsió del tercer fabricant d'automòbils del Japó en arribar al punt d'equilibri en vendes per a l'any que va començar l'1 d'abril va ser inferior al benefici de 241.700 milions de iens (2.230 milions de dòlars) previst pel consens.

Nissan ha retallat les seves pèrdues un 33% al llarg de l'últim exercici. L'automobilística nipona va tancar l'exercici 2020-2021 (entre abril i març) amb uns números vermells de 3.387 milions d'euros. El fabricant de vehicles espera arribar al punt d'equilibri enguany comercial ja que l'escassetat mundial de xips frena la recuperació.

"L'any fiscal 2020 va ser un any dominat per la pandèmia de la COVID-19 i impactat per múltiples factors, com l'augment de la consciència mediambiental i els canvis polítics i econòmics", ha declarat el conseller delegat, Makoto Uchida.

"Si ens fixem en els reptes immediats actuals, hi ha un gran impacte dels riscos del negoci, com l'augment dels preus dels semiconductors i de les matèries primeres, de manera que en aquest moment preveiem que el benefici operatiu estarà en equilibri", ha dit Uchida durant una presentació de resultats en línia, i ha afegit que Nissan actualitzarà les seves perspectives després del primer trimestre.

Noticias relacionadas

contador