cb asia stocks 5 short1
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les borses del mercat asiàtic han tancat la sessió d'aquest dimecres en negatiu, afectades per la continuïtat dels disturbis a Hong Kong, que pesen sobre el sentiment dels inversors, i davant l'espera de més detalls del pròxim acord comercial entre els EUA i la Xina.

L'índex Hang Seng de Hong Kong va liderar les pèrdues a la regió, en descendir un 1,76%. De la mateixa manera s'han comportat la resta de mercats. A la Xina, el Shanghai Composite ha caigut un 0,15% i el Shenzhen, un 0,21%. Per la seva banda, el Nikkei del Japó s'ha deixat un 0,93%, el Topix, un 0,57%, i el Kospi coreà, un 1,01%.

Donald Trump ha tornat a atacar la Xina, dir al país "trampòs"

Les borses de la regió s'han vist afectades per la recent escalada de la violència a les contínues protestes de Hong Kong. L'agitació política a la ciutat ha fet que el conflicte hagi anat en augment aquesta setmana. La líder Carrie Lam va dir dimarts que els manifestants que "van paralitzar" la ciutat eren egoistes. Dilluns, les protestes que van començar fa gairebé sis mesos, van prendre un altre gir violent.

D'altra banda, el president dels EUA, Donald Trump, va dir aquest dimarts al Club Econòmic de Nova York que Pequín vol fer un tracte comercial, però que tenia pocs detalls sobre com progressaven les converses. El president va tornar a atacar la Xina, en dir-li "trampòs", però va culpar de la situació els anteriors líders nord-americans.

En matèria de divises, el ien japonès es va negociar a 109,03 enfront de el dòlar després d'enfortir-se des de nivells superiors als 109,2 durant la sessió prèvia.

Noticias relacionadas

contador