cb1asia1 short1

Les borses asiàtiques han finalitzat l'última sessió de la setmana amb un predomini clar dels números vermells enmig de les preocupacions per les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina.

El Nikkei perd un 1,39%, amb caigudes molt destacades en valors com Tokyo Electron o Nintendo, que s'ha deixat més d'un 2%. El PIB del Japó ha sortit millor del que s'esperava durant el segon trimestre (+0,5% enfront del +0,3% esperat), però això ha tingut poc impacte al mercat.

L'índex sud-coreà Kospi ha cedit més d'un 1% colpejat per la debilitat de Samsung, que ha retrocedit un 3,5% després que el seu nou Galaxy Note 9 s'hagi presentat amb no massa èxit.

Després de quatre dies de guanys, l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat un 0,9% enmig del comportament més feble de les tecnològiques.

A la Xina, caigudes també destacades, amb el Xangai cedint un 0,44%.

L'índex australià S&P/ASX 200 ha baixat un 0,16%, amb retallades especialment destacables entre les energètiques, mentre que el sector financer ha registrat pujades contingudes. En la seva declaració de política monetària, el Banc Central d'Austràlia ha dit que és probable que el creixement se situï per sobre del 3% el 2018 i 2019. També ha assenyalat que la inflació "és probable que sigui una mica menor s curt termini".

Noticias relacionadas

contador