cb asia stocks 5 short1

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han pujat majoritàriament dimarts, en una jornada durant la qual Alibaba i Ant Group segueixen sota el focus i durant la qual la Xina ha donat a conèixer les xifres de la seva balança comercial de març, amb les exportacions pitjor que s'esperava.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 1,19%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,87%. El Kospi de Corea de Sud ha avançat un 1,15%.

Les accions de la Xina continental han estat mixtes, ja que l'índex compost de Xangai amb prou feines ha variat, mentre que el component de Shenzhen ha pujat un 0,963%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,2%. Les exportacions de la Xina al març van augmentar un 30,6% respecte a les de fa un any, segons les dades de duanes publicades dimarts. Els economistes esperaven que les exportacions creixessin un 35,5% respecte a les de fa un any, segons una enquesta de Reuters. Les importacions xineses al març van augmentar un 38,1% respecte a l'any anterior, per sobre de les expectatives d'un sondeig de Reuters d'un augment del 23,3% respecte a l'any anterior.

A l'àmbit empresarial, les accions del gegant tecnològic xinès Alibaba, que cotitzen a Hong Kong, han pujat al voltant d'un 2% durant el matí de dimarts, sumant-se als guanys de més del 6% de dilluns. El banc central xinès va anunciar dilluns que la filial de tecnologia financera d'Alibaba, Ant Group, es reestructurarà com un hòlding financer. Això es produeix tot just uns dies després que Alibaba rebés una multa de 2.800 milions de dòlars per violar les normes antimonopoli.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha cotitzat amb pocs canvis.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador