broker caidas portada

Els violins que van acompanyar l'enfonsament del Titanic poden començar a tocar a les borses mundials. És l'advertiment d'Alejandro Zambrano, cap d'estratègia d'ATFX, broker d'FX, CFD, lingots i matèries primeres. L'expert ha aprofitat l'oportunitat per repassar les oportunitats del mercat actual, i ho té molt clar: "El problema és que tot ha pujat tant que és una festa en la qual tots es diverteixen… però ara ve la correcció".

"No és moment de comprar agressivament en borsa", aconsella l'estrateg de mercats d'aquest broker. En el cas de Wall Street, principal motor de les bosses mundials, creu que serà moment de tancar la majoria de posicions després del ral·li.

"En aquestes situacions, els mercats solen mantenir-se en el mateix rang (pugen, baixen…)", però no es mouen gaire de la seva forquilla de preus, segons apunten a ATFX. Per a aquest broker, "la gent està projectant i descomptant que tot anirà bé, però no es parla del que passarà amb l'economia".

En aquest sentit, Zambrano no creu que hi hagi d'haver un altre gran confinament mundial, però sí que veu un empitjorament de la macro i la fallida de moltes empreses. "Molts dels programes d'estímuls acabaran (casos com el britànic l'italià)", recorda.

DESCONFIEU DEL RAL·LI INTERMINABLE

"Creiem que la gent tornarà al cinema, a anar amb creuers… però cal a trobar les empreses que puguin sobreviure més enllà dels 12 mesos vinents", afegeix. Des d'ATFX es mostren especialment cautelosos i no es 'mullen' a l'hora de recomanar possibles valors que puguin resistir aquest aiguat.

La postura d'aquest broker encaixa amb el discurs de gurus i llegendaris inversors, com El-Erian i Jim Cramer, que han estat advertint al detallista que pot acabar caient al parany del ral·li "interminable" i els demanen "que no siguin idiotes".

Noticias relacionadas

contador