ep archivo   imagen de japon
EUROPA PRESS - Archivo

L'índex borsari xinès Shanghai Composite repunta a prop de l'1% aquest dijous i lidera els guanys a les borses d'Àsia, seguit amb pujades més moderades per l'ASX australià. El Hang Seng de Hong Kong i el Nikkei japonès cotitzen amb pèrdues moderades.

  • 38.787,38
  • -0,34%

El mercat de renda variable xinès ha tancat el mes de febrer amb guanys destacats, gràcies a la intervenció del Govern i dels reguladors per contenir la caiguda fins a mínims dels darrers cinc anys, a causa de la crisi immobiliària que està llastrant l'economia xinesa i està afectant la despesa dels consumidors.

En aquest sentit, els inversors esperen amb interès la reunió anual que mantindrà el Partit Comunista la setmana que ve, i en què es fixaran els objectius de creixement i es donaran indicacions més clares sobre els estímuls que pot aplicar el Govern als propers mesos.

Al Japó, s'han publicat diverses dades econòmiques, com ara la producció industrial del gener, que ha baixat un 7,5%, per sobre del 7,3% anticipat. A més, les vendes al detall del mateix mes han repuntat un 2,3%, en línia amb les previsions.

D'altra banda, el membre de la junta directiva del Banc del Japó, Hajime Takata, ha enviat un missatge clar sobre la fi de la política monetària de tipus d'interès negatius, que ha impulsat a l'alça els rendiments del ien i dels bons governamentals.

"Hi ha incerteses per a l'economia del Japó, però la meva opinió és que l'objectiu (del 2% per a la inflació subjacent) finalment apareix", ha assenyalat Takata. El consens espera una primera pujada de tipus per part del BoJ a la reunió d'abril, una vegada es conegui l'evolució de les negociacions salarials a nivell nacional.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, Wall Street va tancar amb pèrdues moderades, liderades pel Nasdaq, en espera de conèixer la dada d'inflació PCE del gener, la mesura preferida de la Reserva Federal per calibrar l'evolució dels preus.

A més, el petroli Brent cau un 0,07% (83,64 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0833 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,05% (2.044 dòlars).

Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança al 4,27% i el bitcoin puja un 4% (63.200 dòlars).

Noticias relacionadas

contador