cb asia stocks 5 short1

Les borses asiàtiques han pujat aquesta matinada (un 1% de mitjana) mentre els inversors celebren l'acord comercial parcial entre Estats Units i la Xina.

El president Donald Trump va anunciar divendres un "acord de primera fase molt substancial" que inclou la protecció de la propietat intel·lectual i la compra de productes agrícoles nord-americans per part de la Xina. També es va informar que s'ajornaria la pujada de tarifes sobre 250.000 milions de dòlars de productes xinesos, prevista per aquesta setmana.

No obstant això, alguns analistes es mantenen escèptics. "A penes hi ha senyals d'un avanç significatiu", afirma Jeffrey Halley, expert d'Àsia-Pacífic d'Oanda. "Les dues parts semblen haver obtingut petites victòries que els convenien tant aquí com ara, cosa que fa que els assumptes importants es resolguin en el futur", afegeix.

El Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1% mentre que el Xangai ha sumat un 1,5% amunt, igual que el Shenzhen Composite. Això tot i que les dades que les exportacions de la Xina van caure al setembre i van revertir així els avenços d'agost. El Kospi de Corea del Sud va pujar un 1,3%, mentre que els índexs de referència a Taiwan, Singapur i Indonèsia també van acabar en verd. A Austràlia, alces del 0,6%. El Nikkei japonès s'ha mantingut tancat per vacances.

Noticias relacionadas

contador