primariesgocb

La prima de risc espanyola se situa per sota dels 100 punts bàsics. En concret, aquest dilluns, cotitza als 99,1 punts bàsics, i l'interès exigit al bo espanyol és del 3,367%.

De la resta de països de la zona euro, la prima de risc d'Itàlia es mou als 166 punts bàsics, la de Portugal, als 67, la de Grècia, als 134 i la de França, als 54 punts bàsics.

Sobre la possibilitat que els bons espanyols pateixin per les eleccions anticipades que se celebraran el 23 de juliol, els analistes de Barclays consideren que no hi ha un risc especialment notable.

En cas que les eleccions anticipades espanyoles donin lloc a un govern format pels partits PP i Vox, no necessàriament en forma de coalició formal, ja que també és possible un acord més informal, podria donar lloc a un enfocament una mica més conservador de la política fiscal i econòmica, afirmen els estrategs de tipus de Barclays. "Un govern així podria fer reformes estructurals amb l'objectiu d'impulsar el creixement", escriuen. No és gaire probable que s'arribi a un punt mort que condueixi a noves eleccions, afegeixen.

contador