libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

La lliura viu una jornada de vaivens de la seva cotització, enmig de les novetats sobre el Brexit. En un primer moment, ha sofert caigudes després de conèixer-se que Brussel·les ha obert expedient al Regne Unit. Posteriorment ha registrat pujades davant l'optimisme del mercat respecte a un acord comercial entre tots dos territoris. Ara mateix torna a depreciar-se un 0,4% enfront del dòlar, per a canviar-se a 1,2864 dòlars, i també cedeix un 0,5% enfront de l'euro, fins als 1,0963 euros.

Després que la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, hagi comunicat l'inici del procediment legal al país britànic per pretendre trencar l'acord del Brexit, la lliura va arribar a caure fins als 1,2820 dòlars. Els inversors van apostar per les vendes davant el temor que aquesta disputa torpedinés les negociacions entre el Regne Unit i el bloc comunitari per a aconseguir un acord comercial.

No obstant això, una informació del 'Financial Times' ha canviat per complet les sensacions del mercat. El periòdic britànic ha publicat que les expectatives d'aconseguir un acord han repuntat fins al 70% enfront del 30% que es registrava la setmana passada. Davant aquesta previsió, la moneda anglesa va repuntar fins als 1,295 dòlars, el seu nou màxim de les últimes dues setmanes. No obstant això, han tornat els nombres vermells a l'espera de notícies més concretes.

La lliura "té com a objectiu la resistència dels 1,3000 dòlars, nivell que va perdre durant els primers dies del mes passat i on els compradors poden topar-se amb una oferta molt forta, ja que tant en el gràfic setmanal com diari existeix molta confluència en el preu", ha apuntat l'analista de Mercats de IG, Diego Morín. "Haurem de seguir molt de prop el progrés de la lliura esterlina i les pròximes reunions de negociació entre Brussel·les i Londres per a saber l'abast d'aquest moviment", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador