ep archivo   pantalla del ibex 35 con el grafico historico de la cotizacion del ibex en la sede de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les accions de diversos bancs europeus, incloent-hi Credit Suisse, Societe Generale i els italians Monte dei Paschi i UniCredit, han deixat de cotitzar a causa de la caiguda dels preus.

La fallida de Silicon Valley Bank i les pressions sobre Credit Suisse s'estan deixant notar als mercats, principalment a les cotitzacions de les grans entitats europees. Precisament l'entitat helvètica ha donat el cop de gràcia.

Aquest matí es coneixia que el màxim accionista de Credit Suisse, el Banc Nacional Saudita, descartava augmentar-hi la seva inversió després de veure les dificultats que travessa la companyia en els darrers temps. La notícia ha enfonsat les accions del banc, que marquen nous mínims històrics.

I la caiguda arrossega, de nou, tot el sector bancari europeu L'índex de valors bancaris europeus, l'Euro Stoxx Banks Index, perd un 8%. Per exemple, Credit Suisse s'enfonsa al voltant d'un 21% i Societe Generale cau un 9,9%. Mentrestant, BNP Paribas baixa un 11,5%, Société Générale, un 11%, Commerzbank, un 9,5% i Deutsche Bank, un 8,1%.

Entre els cotitzats espanyols, el panorama és similar i Sabadell, BBVA, Bankinter, Santander i Caixa es tornen a enfonsar per la incertesa.

Noticias relacionadas

contador