joe biden presidente eeuu nueva2
@POTUS

La Cambra de Representants dels Estats Units, controlada pels republicans, ha aprovat aquest dimecres l'acord sobre el sostre de deute per 314 vots a favor i 117 en contra, després del pacte previ aconseguit per Kevin McCarthy i el president Joe Biden.

El text passarà ara al Senat, controlat pels demòcrates, que té previst aprovar-lo als propers dies, ja que el Departament del Tresor ha advertit que la seva capacitat de finançament s'esgotarà el proper 5 de juny. Després de l'aprovació al Senat, entrarà en vigor quan sigui signat pel president Biden.

Després d'una llarga negociació, el dirigent ha assenyalat que "ha quedat clar que l'únic camí que cal seguir és un compromís bipartidista que pugui guanyar el suport de les dues parts. Aquest acord compleix aquesta prova".

El projecte, anomenat Llei de Responsabilitat Fiscal, suspendrà el sostre del deute dels EUA fins a l'1 de gener del 2025, després de les eleccions presidencials previstes per al novembre del 2024.

L'acord retalla algunes despeses del proper any fiscal i imposa un límit de despesa de l'1% per a l'exercici fiscal 2025, però no toca grans parts del pressupost, incloent-hi l'assegurança social i medicare. També té disposicions per accelerar els projectes d'energia.

Després d'incloure aquestes propostes republicanes, el dèficit del govern es reduirà en uns 1,5 bilions de dòlars durant la propera dècada.

“Continuar amb l'addicció a la despesa de Washington és irresponsable i simplement incorrecte. Per primer cop, comencem a girar el vaixell”, ha comentat el líder republicà i forjador de l'acord, Kevin McCarthy.

Alguns membres del seu partit consideren que ha realitzat massa concessions a Biden, i estan qüestionant el seu lideratge, tot i que ell ha assenyalat que "no vull estar al costat equivocat de la història" i s'ha mostrat confiat a mantenir-lo.

Noticias relacionadas

contador