softbank logo presidente buena bolsamania

Les accions de SoftBank Group han caigut més d'un 8% aquest dilluns, arrossegades pel valor de les participades Alibaba i Didi. El preu de les accions del gegant tecnològic japonès ha decrescut des dels 5.201 iens (46 dòlars) a 5.103 iens a la borsa de Tòquio. En un moment donat, les accions s'han desplomat fins a 5.062 iens, el nivell més baix des del juny del 2020.

La caiguda del preu de les accions de SoftBank, que suma el setè dia consecutiu de pèrdues, s'ha produït enmig d'un període d'incertesa al voltant d'algunes de les apostes més grans de la companyia i una venda més àmplia d'accions tecnològiques a l'Àsia.

La companyia xinesa de comerç electrònic Alibaba –l'empresa més valuosa de SoftBank– ha vist caure la seva capitalització borsària en diversos milers de milions de dòlars després d'anunciar una reestructuració aquest dilluns.

Les accions d'Alibaba s'han desplomat un 5,6% després de revelar els seus plans de formar dues unitats noves per albergar els seus principals negocis de comerç electrònic -el comerç digital internacional i el comerç digital nacional- en un intent de ser més àgil i accelerar el creixement. Així mateix, la plataforma ha anunciat que el subdirector financer, Toby Xu, esdevindrà el nou director financer a partir de l'abril.

Actualment, Alibaba s'enfronta a múltiples fronts, com l'augment de la competència, l'alentiment de l'economia i les mesures reguladores.

Per part seva, Didi Chuxing, l'empresa de transport per carretera participada per SoftBank, va anunciar la setmana passada que planeja deixar de cotitzar a la Borsa de Nova York menys de sis mesos després de la seva sortida a borsa després d'enfonsar-se un 57%. L'empresa xinesa ha dit que té previst tornar a cotitzar a la Borsa de Hong Kong després de tancar a 7,80 dòlars divendres passat.

D'altra banda, la venda del dissenyador de xips de SoftBank amb seu a Cambridge (Regne Unit), Arm, a Nvidia, sembla cada vegada més improbable, segons experts consultats per CNBC, a causa de l'escrutini regulador global que envolta l'acord. SoftBank va acordar inicialment la venda de la companyia per 40.000 milions de dòlars, però el preu de l'operació s'ha disparat a uns 74.000 milions de dòlars després de la pujada de les accions de Nvidia, segons Bloomberg.

El mes passat, SoftBank va informar de pèrdues trimestrals després del cop de 10.000 milions de dòlars patit per la unitat Vision Fund per la caiguda del preu de les accions de les seves empreses en cartera. Tot i això, des de SoftBank han afirmat que les seves accions estan infravalorades i es va comprometre a gastar fins a 1 bilió de iens en la recompra de gairebé el 15% dels seus actius.

Tot i que el conseller delegat, Masayoshi Son, ha comparat SoftBank amb una gallina que posa "ous d'or", les últimes notícies col·loquen l'empresa “enmig d'una tortura”, segons ha declarat el mateix Son, afegint que no estava “ orgullós” del rendiment del Vision Fund durant el trimestre, tot i que va mostrar la seva confiança per duplicar els números de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador