didi 20211201134617

El gegant xinès del transport per carretera Didi ha anunciat aquest divendres que deixarà de cotitzar a la Borsa de Valors de Nova York per fer-ho només a Hong Kong.

L'anunci es produeix menys de sis mesos després que saltés al parquet de Wall Street. Els seus títols s'han enfonsat un 44% des de la sortida a borsa el 30 de juliol.

Didi sucumbeix així a la pressió dels reguladors xinesos. La companyia es va enfonsar la setmana passada després de conèixer-se que els reguladors li havien demanat que formulés un pla per deixar de cotitzar als Estats Units. Suposadament, aquests volen que el gegant xinès abandoni aquests plans a causa de la preocupació per la filtració de dades sensibles.

CNBC explica aquest divendres que l'exclusió de la borsa nord-americana posa en perill les enormes participacions de SoftBank i Uber. Juntes tenen més del 30% de Didi, segons dades de FactSet. Les accions de SoftBank al Japó han baixat aquest divendres un 2,5%.

Segons sembla, Didi va fer enfadar els reguladors xinesos quan va seguir endavant amb els seus plans de saltar a la borsa nord-americana sense resoldre els problemes de ciberseguretat pendents que aquests volien que resolgués. Didi és la major aplicació de transport amb cotxe de la Xina i té moltes dades sobre rutes de viatge i usuaris.

Noticias relacionadas

contador