burbujacbtecnologica

El debat entre el Growth i el Value ha tornat a la palestra borsària aquestes últimes setmanes. TS Lombard veuen un guanyador clar: els seus estrategs creuen que al bon rendiment de les tecnològiques i, per extensió, al Growth, encara li queda corda per una bona estona.

"El growth ve d'estar disparat els 13 últims anys i el seu recent ral·li sembla insostenible", reconeixen els estrategs l'entitat, que es refereixen a aquest fenomen com "una bombolla puntcom amb esteroides".

Cal passar-se llavors al Value? A TS Lombard creuen que els arguments per reorientar les nostres carteres vers aquest vessant són "menys convincents" encara.

Més encara tenint en compte que els seus dos primers anys bons després del 2000 van ser durant un mercat baixista: "Si passés el mateix ara, passar-nos al Value seria, com a molt, una estratègia defensiva".

"La Fed ha dissenyat un rebot en els preus de les borses des de març i està oferint als inversions la percepció que no hi ha lloc per al risc", assenyalen des de la firma. "No té sentit deixar d'apostar ara pel cavall guanyador (les tecnològiques), especialment si no hi ha penalització", postil·len.

"Aquells inversors que vulguin rotar de Growth a Value poden fer-ho millor cap el sector de les small-caps, on les probabilitats que el value rendeixi millor i de forma més sostenible són més altes", aconsellen. Però recorden que "han de tenir en compte que si s'està cuinant una bombolla financera, en aquest escenari el Growth ho continuarà fent probablement millor fins que la bombolla acabi per explotar".

La postura de TS Lombard contrasta amb la d'altres entitats com JP Morgan. Els seus estrategs sí que creuen que el més beneficiós per a l'inversor minorista és dur a terme aquesta rotació del growth al value: "Els gestors d'accions ho fan molt millor quan compren valor, ja que les dades mostren que ofereix una consistència sorprenent durant els últims 30 anys" (fins i tot durant la bombolla tecnològica i els cicles recents del mercat d'accions)".

Noticias relacionadas

contador