Els analistes de JP Morgan Cazenove, subsidiària al Regne Unit del banc d'inversió nord-americà, han rebaixat la seva recomanació per a la renda variable europea de sobreponderar a neutral.

Aquests experts, segons Reuters, justifiquen la decisió en el fet que veuen un augment de vents en contra a les borses de la regió, especialment pel debilitament del dòlar contra l'euro que s'ha vist aquestes últimes sessions, que ha portat l'encreuament entre les dues divises des del voltant del nivell d'1,11 fins al d'1,13 (aquest dilluns l'euro/dòlar cotitza a 1,125).

La caiguda de la divisa nord-americana contra la moneda europea s'ha produït després de la reunió de la Reserva Federal (Fed) de dimecres passat i el discurs posterior de la seva presidenta, Janet Yellen. Tots dos missatges van tenir un caràcter dovish, com es defineix als Estats Units quan regna el pessimisme al banc central, ja que es va mantenir sense canvis la taxa de fons federals (tipus de referència) en l’interval d’entre el 0,25% i el 0,5%, es van reduir les previsions de creixement i es va rebaixar la projecció d'alces de tipus per a aquest any de quatre a dues.

EFECTE NEGATIU EN LES ACCIONS

La feblesa del dòlar ha provocat un repunt de l'euro, la qual cosa, segons expliquen a JP Morgan, sol tenir un efecte negatiu sobre les accions, ja que afecta la capacitat exportadora de les empreses de la zona euro.

«Rebaixem la zona euro de sobreponderar a neutral. Les accions de la regió encara estan molt concorregudes, i les valoracions no són gaire inspiradores. L'euro té un fort vent a favor, i l'acció del Banc Central Europeu (BCE) ha quedat enrere», assegura l'estrateg de JP Morgan Mislav Matejka, segons recull Reuters.

contador