cbola azul biden

Jornada de correcció a Wall Street per tancar la setmana després dels seus últims rècords. El Nasdaq va tornar a liderar els avenços i va superar els 13.500 punts, ja que els inversors segueixen comprant tecnologia, malgrat que molts gestors afirmen que 2021 serà l'any del 'value'.

  • 38.503,69
  • -

Els inversors centren la seva atenció en les noves mesures de Joe Biden per frenar la pandèmia de coronavirus als EUA, que inclouen l'ús obligatori de la mascareta en edificis públics, trens, avions i autobusos; i l'obligació de presentar una PCR negativa de Covid-19 per entrar al país, així com guardar uns dies de quarantena.

A nivell empresarial, Intel baixa amb força després de repuntar dijous. La companyia va filtrar els resultats just abans del tancament, cosa que ha provocat gran volatilitat en les seves accions.

Un altre valor molt baixa després de publicar les seves xifres és IBM, que va decebre ahir a la nit als inversors amb les seves xifres trimestrals.

Recordem que la setmana que ve publicaran els seus comptes Apple (dimarts), Facebook i Microsoft (dimecres) i Amazon (dijous), entre d'altres companyies destacades.

Aquest divendres torna a ser notícia el CEO de Tesla. Elon Musk, home més ric del món, s'ha compromès a donar 100 milions de dòlars a qui inventi la millor tecnologia de captura de carboni.

A l'escena econòmica, s'han publicat els indicadors preliminars d'activitat del mes de gener, tant al sector de manufactures com al de serveis.

I contra tot pronòstic, han superat les previsions, ja que el PMI serveis ha repuntat fins a 57,5 ​​des de 54,8, quan el mercat anticipava una caiguda fins a 53,6; i el PMI manufacturer ha pujat fins a 59,1 des de 57,1, enfront de la caiguda anticipada fins a 56,5. Les xifres contrasten amb les dades de la zona euro i el Regne Unit, que han mostrat que les restriccions per frenar la pandèmia estan afectant el creixement a l'inici d'any.

A més, el Senat té previst confirmar per aclaparadora majoria l'expresidenta de la Fed, Janet Yellen, com a secretària del Tresor de Biden. Serà la primera dona a dirigir el departament i el seu nomenament ha estat ben valorat pels inversors, tant per la seva postura a favor de més estímuls com per la seva bona sintonia amb Jerome Powell, actual president de la Fed.

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones "ofereix un magnífic aspecte tècnic després de realitzar un retrocés temporal al nivell dels 30.350 punts. La bona figura que va acabar realitzant el passat dia 15 l'ha portat a dibuixar nous màxims històrics", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades, el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 31.500 punts. Per baix, el primer nivell de suport es troba als 29.755 punts. No observarem cap senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 53,03 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,2146 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,08%.

Noticias relacionadas

contador