ep 20 february 2020 south korea seoul a medical worker sterilizes a government building amid the
-/YNA/dpa

Itàlia espera que la Unió Europea (UE) sigui flexible amb el dèficit públic del país si l'expansió del coronavirus té un impacte considerable en l'economia del país, ja que les principals regions afectades són la Llombardia i el Vènet, que representen un terç del producte interior brut (PIB).

Així ho ha comentat la viceministra d'Economia, Laura Castelli, en una entrevista a la ràdio pública recollida per l'agència Efe. "Hi ha una sèrie de recursos que la UE ens podria facilitar en relació a una sèrie d'esdeveniments econòmics que podrien penalitzar el PIB de manera considerable", ha comentat.

"Esperem que no haguem d'arribar a aquest punt. Però aquesta és una de les situacions en les quals la UE hauria de sostenir els seus països. Les converses es troben en curs", ha afegit. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va assenyalar aquest dilluns que l'impacte econòmic pot ser "molt fort".

Un total de 283 persones han donat positiu a les proves de COVID-19 a Itàlia, set n'han mort i una persona se n'ha recuperat, segons ha assenyalat aquest dimarts el cap del departament de protecció civil del país, Angelo Borrelli, en una roda de premsa en què ha actualitzat les dades de contagi, que ja s'estén per set regions.

Les dades presentades han constatat que el contagi del virus s'ha estès a dues regions més (Toscana i Sicília) a més de la presència ja coneguda a Llombardia, el Vènet, Emilia Romaña, Piemont i el Lazio; hi ha hagut 54 persones infectades més des de l'últim informe.

En total, n'hi ha 212 casos positius a Llombardia amb un increment de 40 persones infectades i sis morts; 38 al Vènet, amb 5 persones més infectades, i un mort; 23 a Emília Romaña, amb cinc contagiats més; 3 a Piemont i 3 al Lazio.

Noticias relacionadas

contador