• El petroli puja un 1% abans dels inventaris setmanals de cru als EUA
  • Amazon anticipa nous màxims històrics després de superar els 900 dòlars
cbwallstreet2

Compres en Wall Street, després d'un informe d'ocupació de la consultora ADP que ha tornat a superar àmpliament les previsions del consens de mercat.

  • 38.852,27
  • -

La dada de la consultora ADP que correspon al mes de març ha constatat la creació de 263.000 llocs de treball, molt per sobre de l'estimació de consens que se situava a 187.000. La dada del mes de febrer va ser de 298.000 llocs de treball registrats i també va superar àmpliament les previsions.

La dada d’APD és un indicador avançat de l'Informe d'Ocupació de març, que es publicarà divendres que ve. El consens espera la creació de 175.000 - 180.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui al 4,7%. Encara que, després de la dada d’ADP, segurament els analistes elevin les seves estimacions.

A més, també es publicaran referències de l'important sector serveis, que suposa dos terços del PIB dels Estats Units i és fonamental per a l'economia. El consens espera que la dada d’ISM serveis baixi al març fins a 57,0 des de 57,6.

I el mercat també estarà molt pendent de la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, que es publicaran a les vuit de la tarda, hora espanyola. Les deliberacions dels membres del banc central són importants per conèixer quines postures manegen sobre la reducció del balanç de la Fed i també sobre el ritme de pujades de tipus d'interès durant els propers mesos.

A l'escena empresarial, JAB ha anunciat la compra de la cadena de restaurants Panera Bread per 7.500 milions de dòlars. Les accions de Panera es disparen un 12% després de la notícia.

A més, Amazon ha signat un acord de 50 milions de dòlars per retransmetre en streaming els partits dels dijous de la NFL, la Lliga Nacional de Futbol americà. Les accions del gegant del comerç electrònic anticipen nous màxims històrics després de superar els 900 dòlars per títol.

Un altre dels protagonistes del dia és el preu del petroli, que puja un 1% en el cas del West Texas, fins a 51,54 dòlars i toca màxims de les últimes quatre setmanes. A les 16:30 hores, es publicaran els inventaris setmanals de cru als EUA. El consens espera una reducció de 0,5 milions de barrils.

I els inversors es troben a l'espera d'algun avanç en altres temes com l'esperada reforma fiscal de Donald Trump o el pla d'inversions en infraestructures. En aquest sentit, la reunió que mantindran al final de setmana el president nord-americà i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, també buidarà alguns dubtes de la política a seguir d’ambdós països durant els propers mesos.

"Tractaran temes comercials, fluxos migratoris i l'espinós assumpte de Corea del Nord. Això significa volatilitat superior amb risc a la baixa que podria donar-nos esglais. Mantinguem la calma ja que no hi ha raons perquè el mercat entri en una tendència baixista", afirmen els experts de Bankinter.

En altres mercats, l'euro cau lleugerament un 0,07%, fins a 1,0668 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,31%, fins a 1.255 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es manté al 2,36%.

Noticias relacionadas

contador