ep una joven se coloca una mascara en milan tras la alerta por el coronavirus
Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA / DPA

Els experts de Bankinter han publicat aquest dijous una 'Cartera oportunista' o 'Cartera Tàctica Antivirus' per treure partit del coronavirus. "Pot oferir resultats especialment bons fins que el virus no es controli", assenyalen. Aquesta cartera està composta per Microsoft (que aquest dimecres va anunciar un 'profit warning'), Alphavet, Activision, Sanofi, Fresenius, Netflix, Videndi, Iberdrola, Cellnex, Endesa i Lar.

  • 11,39€
  • 0,84%
  • 7,32€
  • -1,08%

Bankinter assenyala que, tal com estan les coses per la crisi del coronavirus, el més previsible és que tinguem dies dolents en combinació amb uns altres de rebot abans que les bosses s'estabilitzin.

"Malgrat el que succeeix, recomanem mantenir posicions segons la nostra estratègia de preferència pels EUA i Europa, afavorint tecnològiques i luxe. No obstant això, proposem aquesta 'cartera oportunista' que creiem que pot oferir resultats especialment bons fins que el Covid-19 no estigui sota control", recalquen aquests analistes.

Les borses tornen a caure amb força aquest dijous a mesura que el coronavirus s'escampa pel món. Per primera vegada, la xifra de casos d'infectats pel virus és superior fora de la Xina que no pas a dins del gegant asiàtic, la qual cosa dóna una idea de la rapidesa amb què s'està propagant la malaltia.

El primer ministre australià, Scott Morrison, ha dit que estem davant una "pandèmia", mentre que el virus ja està present en 30 països arreu del món. A Espanya, de moment hi ha confirmats 14 casos. Tant aquí com a la resta del món, les autoritats insisteixen que cal no deixar-se portar pel pànic i que els índexs de mortalitat del virus són baixos (més del 90% dels infectats es recuperen).

Més enllà d'aquesta 'Cartera oportunista', els experts de Bankinter són dels que mantenen la seva estratègia d'inversió malgrat el que està succeint. Altres analistes (no tants), creuen que cal aprofitar les caigudes per comprar renda variable, i d'altres pensen que cal sortir de les borses i apostar per actius refugi, com l'or. Els esdeveniments desconcerten els experts però, en general, parlen d'un impacte "temporal" del coronavirus als mercats, i insisteixen que cal mantenir les estratègies d'inversió a llarg termini sense canvis.

Noticias relacionadas

contador