ep la ministra de industria turismo y comercio reyes maroto interviene durante la penultima sesion
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

Nou cop per al sector turístic espanyol. El Regne Unit ha decidit imposar quarantena a tots els espanyols que viatgin al país (tal com va anunciar l'Executiu de Boris Johnson dissabte), excepte a aquells que procedeixin de les illes. Al seu anunci s'hi ha sumat el de TUI, el 'tour operador' que, després de cancel·lar tots els seus vols a Espanya pels rebrots, ha suspès també els seus paquets vacacionals al nostre país fins al 9 d'agost.

IAG

  • 2,03€
  • 1,80%

Així ho ha anunciat TUI en un comunicat en el qual informa que, els que tenien previst viatjar entre el 27 de juliol i el 9 d'agost a Espanya (al territori peninsular, almenys) poden cancel·lar o modificar la seva reserva.

TUI apunta a més que els turistes que ja estiguin en territori espanyol poden tornar sense problemes al Regne Unit amb el vol que ja tenen reservat. La cosa canvia per a aquells que tenien previst tornar des d'aquest diumenge, que hauran d'esperar a ser contactats per mofificar la seva reserva o demanar un reemborsament.

La garrotada al turisme espanyol s'està deixant sentir amb especial duresa entre els valors més vinculats a aquest sector de la borsa espanyola: IAG s'enfonsa un 10%, Meliá un 5%, Aena més d'un 2% i NH i eDreams més d'un 4%.

La postura de TUI se suma a la del mateix ministre d'Afers exteriors britànic que demana no viatjar a Espanya excepte per "desplaçaments essencials", excloent d'aquest veto el viatge a les illes. La resposta del Govern espanyol s'ha transmès per part d'Arancha González Laya, ministra d'Afers exteriors, que ha assegurat aquest diumenge que el nostre és "un país segur", al mateix temps que confirmava les negociacions amb els britànics per excloure les Balares i les Canàries de la quarantena.

Més de 18 milions de turistes han viatjat a Espanya al 2019, deixant a les arques del país una despesa mitjana de 995 euros, és a dir, 17.896 milions d'euros. Aquell any, més de 2,1 milions de britànics van visitar el nostre país i, aquest estiu, s'espera que amb prou feines arribin a un milió i mig, i això si es compleixen els pronòstics més optimistes.

Noticias relacionadas

contador