ep paneles informativos en la terminal t4 del aeropuerto adolfo suarez madrid-barajas
Jesús Hellín - Europa Press

IAG i Meliá han registrat importants descensos aquest dilluns després que el Regne Unit hagi posat sobre la taula la possibilitat de nous confinaments "similars als del març passat" després del significant augment de casos dels últims dies.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 7,42€
  • 0,61%

Els dos valors s'han desplomat al parquet un 7,26% i un 6,38% respectivament i han liderat les vendes de l'IBEX 35. El selectiu espanyol ha començat l'any amb pujades superiors a l'1% i atacant la resistència que troba als 8.200 punts, però, les males notícies procedents del Regne Unit han causat el caos i tan sols ha aconseguit avançar un tímid 0,32%.

Les dues companyies han estat unes de les més castigades el 2020 per les restriccions al turisme. Meliá va retrocedir a prop d'un 30% mentre que IAG ho va fer a prop d'un 80%. A més, també s'han vist molt llastades per la incertesa que ha envoltat al Brexit.

Les caigudes s'han produït de manera molt similar a la resta de valors turístics europeus. easyJet s'ha deixat un 7,86%, Ryanair ho ha fet a prop d'un 6,6%, les caigudes en Lufthansa han estat superiors al 6% i en el cas d'Air France han rondat al 5%.

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha anunciat que el territori entrarà en un confinament "similar al del març passat" com a mesura per controlar l'augment de casos, atribuïts a la nova variant. A més, s'espera que aquesta nit Boris Johnson anunciï noves mesures i restriccions.

L'evolució de la pandèmia acosta el país britànic cada vegada més a un nou bloqueig. De fet, el ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha assegurat que "no descarta" un nou confinament domiciliari.

Noticias relacionadas

contador