bandera Escocia 286x200

Escòcia va imposar durant tot el mes de gener un confinament complet, com el que es va produir a l'inici de la pandèmia, després de l'important augment de casos de les últimes setmanes.

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha anunciat que el territori entrarà en un confinament "similar al del març passat" com a mesura per controlar l'augment de casos, atribuïts a la nova variant.

Hem decidit "introduir a partir de mitjanit, durant tot el mes de gener, un requisit legal de romandre a casa, excepte per fins essencials (...) similar al confinament del març passat".

A més, està previst que el primer ministre britànic, Boris Johnson, anunciï aquest dilluns noves restriccions que acosten el país cada vegada més a un nou tancament nacional. El país, que va sobrepassar diumenge per sisè dia consecutiu els 50.000 contagis en un dia, "no descarta" un confinament domiciliari, segons el ministre de Sanitat, Matt Hancock.

Les noves mesures es produeixen el dia que ha començat la vacunació de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca. De fet, el Regne Unit s'ha convertit en el primer territori en subministrar una dosi d'aquest nou medicament.

Brian Pinker, un britànic de 82 anys, ha rebut a l'hospital Churchill de la Universitat d'Oxford aquesta vacuna "nacional", ha informat el servei públic de salut (NHS), que ha indicat que ja hi ha 520.000 dosis preparades per ser distribuïdes.

Noticias relacionadas

contador