trump-dans-la-tourmente-judiciaire-avant-les-midterms
38.239,98
  • -
  • -

Wall Street registra guanys propers a l'1% després de tancar dimarts amb pujades del 0,6%. El mercat reacciona amb optimisme després que en les eleccions de meitat de mandat ('midterms') s'hagin complert els pronòstics i els demòcrates hagin recuperat la Cambra de Representants i els republicans hagin mantingut el control del Senat.

Un dels punts que valora positivament el mercat és que, històricament, la rendibilitat del mercat de renda variable ha estat més gran quan el Congrés estava 'dividit'.

Aquesta divisió també podria impedir que el president nord-americà, Donald Trump, persegueixi amb tanta gelosia gegants tecnològics com Amazon, considerats massa grans i influents per a l'economia nord-americana.

PUJADES I CAIGUDES

Al Dow Jones, els guanys estan liderades per UnitedHealth Group, Microsoft i Pfizer. En canvi, les caigudes estan encapçalades aquest dimecres per Procter & Gamble, Walt Disney i Exxon Mobile.

Per la seva banda, les accions de 21 Century Fox repunten tot just un 0,3% després de conèixer que el conglomerat mediàtic va augmentar un 50% el seu benefici durant el primer trimestre fiscal.

REFERÈNCIES MACROECONÒMIQUES

Per la seva banda, la Reserva Federal (Fed) inicia aquest dimecres una reunió de dos dies durant la qual s'espera que els seus integrants discuteixin sobre una possible nova alça dels tipus d'interès, que tot i això no es produirà fins al mes de desembre.

Al front de dades macroeconòmiques, s'espera que avui es conegui el crèdit al consumidor de setembre i els canvis de les reserves de petroli de l'EIA, corresponents a la setmana del 2 de novembre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli s'ha capgirat tot i l'expectativa de talls en el subministrament que tindrien lloc el 2019. El barril de West Texas cau un 1,2% fins als 61,47 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,39% respecte al dòlar, fins als 1,1470 bitllet verds. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,18%.

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +1,9%, CAC 40 +1,2%, DAX 30 +0,9%, FTSE 100 +1,1% i PSI 20 +0,6%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX s'està veient impulsat pels bancs per sobre dels 9.100 punts després de la sentència del Suprem sobre les hipoteques.

En les borses asiàtiques, el vermell ha estat el color predominant després de les 'midterms' nord-americanes. El Nikkei ha cedit un 0,28%, pressionat pel repunt del ien contra el dòlar, després d'haver desplomat a un mínim de gairebé un mes després de conèixer que els demòcrates s'han fet amb la Cambra de Representants. A la Xina continental, Xangai i Shenzhen cauen una mica més de mig punt.

Noticias relacionadas

contador