biden xi
© Alberto Sánchez

Les borses d'Àsia cotitzen amb pujades generalitzades aquest dimarts després del tancament mixt de dilluns a Wall Street. El Kospi de Corea del Sud és l'índex més alcista, amb avenços superiors a l'1%, seguit de l'ASX australià, el Nikkei japonès, el Shanghai Composite xinès i el Hang Seng de Hong Kong.

  • 38.787,38
  • -0,34%

Els inversors descompten de manera positiva el to amistós dels Estats Units i la Xina abans de la reunió que mantindran aquest dimecres els presidents de les dues nacions, Joe Biden i Xi Jinping, durant el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) que se celebra a San Francisco.

"Les accions asiàtiques guanyen terreny mentre els inversors esperen les dades d'inflació dels EUA, amb l'esperança de confirmar que les taxes d'interès han arribat al punt màxim. Mentrestant, sentiments geopolítics positius van omplir el panorama, a l'espera de les converses entre els EUA i la Xina", explica Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

"Per impulsar l'ànim dels inversors, els informes de perspectives per al proper any de Wall Street son plens de referències a un camí navegable, però estret, cap a un resultat macroeconòmic benigne, seguint l'ajust monetari coordinat més significatiu de la història moderna", afegeix aquest expert.

"Molts sectors de Wall Street estan adoptant la idea d'un aterratge suau, i per això el consens ara s'ha consolidat al voltant d'aquesta narrativa", conclou Innes.

Respecte a la dada d'inflació als EUA, el consens espera un retrocés fins al 3,3% des del 3,7% previ a la taxa general, mentre que la subjacent romandria ancorada al 4,1%.

D'altra banda, el ministre de Finances japonès, Shunichi Suzuki, ha comentat que el govern prendrà totes les mesures necessàries per respondre a la feblesa del ien, i ha reiterat que les fluctuacions excessives de la divisa són indesitjables.

A nivell empresarial, Foxconn, el principal fabricant d'iPhones per a Apple, ha publicat resultats trimestrals per sobre del que estava previst.

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,23% (82,71 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,02% (1,0694 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,1% (1.949 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,628% i el bitcoin baixa un 0,46% (36.644 dòlars).

Noticias relacionadas

contador