ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dilluns amb signe mixt. Els inversors es mantenen en espera de la reunió entre el president xinès, Xi Jinping, i el president nord-americà, Joe Biden, prevista per dimecres, el que serà la seva primera trobada en persona en gairebé un any.

A l'espera d'altres dades macro que es coneixeran aquesta setmana, com el PIB del Japó o les vendes al detall de la Xina, de moment l'atenció se centra en l'IPC dels EUA, que es coneixerà aquest dimarts, tot just uns dies després que Moody's hagi rebaixat la seva perspectiva sobre el país d''estable' a 'negativa'.

Les borses avui han acabat amb signe mixt. El Nikkei 225 del Japó ha tancat amb una alça del 0,05% fins als 32.585,11 punts, mentre que el Topix ha acabat pla, als 2.336,62 punts. Al país s'ha publicat la dada de la inflació majorista, que s'ha desaccelerat bruscament l'octubre i ha donat un senyal que les pressions dels costos s'estan refredant gradualment, segons ha remarcat el Banc del Japó.

En concret, l'índex de preus de béns corporatius del banc central ha pujat un 0,8% l'octubre respecte a l'any anterior, una mica menys que el que esperava el consens, que apuntava a un augment del 0,9%. Se situa per sota de l'1% per primera vegada des del febrer del 2021, i suposa el desè mes consecutiu de refredament de la inflació majorista.

Per part seva, el Kospi de Corea del Sud ha perdut un 0,24% per tancar als 2.403,76 punts, i el Kosdaq s'ha deixat un 1,89% i ha acabat el dia als 774,42 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,40% fins als 6.948,80 punts, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,14%. El CSI 300 de la Xina ha baixat, per part seva, un 0,52%.

contador