ep planta del grupo farmaceutico nacional de china sinopharm en pekin
XINHUA
37.068,35
  • -
  • -2,66%

Guanys de l'1% a les borses asiàtiques per començar el mes de desembre després d'una bona dada d'activitat manufacturera a la Xina. L'índex PMI/Caixin de manufactures ha pujat fins a 54,9 des de 53,6 i s'ha situat en màxims dels últims 10 anys i per sobre del pronòstic del consens (53,5).

Aquest dilluns, l'índex PMI manufacturer oficial, elaborat pel govern xinès, va avançar fins a 52,1 i es va situar en màxims de tres anys. A més, el PMI serveis va pujar fins a 56,4, de manera que l'economia xinesa segueix liderant la recuperació econòmica mundial en l'actual entorn marcat per la COVID-19.

Wall Street va tancar amb caigudes (Dow Jones -0,89%; S&P 500 -0,45%; Nasdaq -0,06%), tot i que el Dow Jones va concloure el seu millor mes des de 1987. Els índexs van fer un pas enrere després que Reuters publiqués que l'Administració Trump, abans de cedir el seu poder a Joe Biden, està sospesant incloure a la seva 'llista negra' SMIC, líder xinès en fabricació de xips.

A Austràlia, la Reserva Federal australiana ha mantingut els tipus d'interès en un mínim històric del 0,1%, en línia amb el que s'esperava. L'RBA no augmentarà els tipus "fins que la inflació real es trobi de manera sostenible dins de la franja objectiu del 2% al 3%", ha assenyalat el seu governador, Philip Lowe, en un comunicat.

L'RBA "mantindrà sota revisió la mida del programa de compra de bons, particularment a la llum de l'evolució de les perspectives d'ocupació i inflació. I està preparada per fer més si cal", ha afegit l'organisme monetari.

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,8%, fins als 47,50 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,24% i es canvia a 1,1957 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,4%, fins als 1.788 dòlars.

Noticias relacionadas

contador