ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Goldman Sachs ha advertit que els mercats de renda variable podrien estancar-se en un rang “ampli i pla”, determinat per rendiments més febles i més volatilitat, segons ha declarat el director d'assignació d'actius de l'entitat, Christian Mueller-Glissmann, a la CNBC

Tot i que els mercats hagin tornat als nivells vists abans del col·lapse de finals de març, quan la pandèmia es va estendre arreu del món, Glissmann ha recordat que la disminució dels rendiments dels bons i els rendiments reals ha potenciat el valor de les accions, provocant una rendibilitat més plana per als inversors.

“Al mateix temps, encara existeix una incertesa molt alta sobre les perspectives de creixement, tant a curt termini com a llarg termini. I a més d'això, existeix una creixent incertesa sobre la inflació, per la qual cosa, en general, això ens fa, a mitjà termini, estar una mica menys entusiasmats amb els rendiments ajustats per risc per a les accions ”, ha dit Mueller-Glissmann.

A més, l'estrateg de Goldman Sachs ha destacat que el motor clau dels mercats aquests últims mesos no ha estat l'optimisme sobre el creixement, sinó l'optimisme sobre la inflació. Glissmann ha definit aquesta tendència com una "oportunitat tàctica" per als inversors en uns certs sectors.

Els experts de l'entitat americana auguren una recuperació per a les accions de creixement. Glissmann ha apuntat que el motiu d'aquesta millora són les dades macroeconòmiques prospectives, com per exemple les lectures de l'índex de gerents de compres (PMI) i ISM (Institut de Gestió de Subministraments), que han repuntat durant els últims mesos.

“Crec que hi ha una finestra aquí perquè el mercat es torni una mica més positiu amb els actius cíclics”, va assenyalar. A part de les accions de creixement, el director d'assignació d'actius de l'entitat ha destacat que, aquests últims mesos, els títols defensius també s'havien revalorat més que les seves contraparts de valor, com els automòbils i els bancs.

Noticias relacionadas

contador