siemensgamesa portada

Siemens Gamesa s'ha col·locat com el pitjor valor de l'IBEX 35 aquest dijous en descendir un 7,2%. En l'acumulat de la setmana es deixa més d'un 10%. Els vents en contra a l'Índia, un dels principals mercats per al sector, estan pesant en la companyia, segons un informe de Goldman Sachs.

Els analistes del banc nord-americà expliquen que Siemens Gamesa es veurà afectada pel descens en la demanda a l'Índia, a causa del seu creixent aposta per l'energia solar en perjudici de l'eòlica. Això tindrà un impacte de gairebé el 20% en els seus ingressos i podria passar factura als volums i als marges de la companyia.

Índia representa un important mercat per a la companyia d'aerogeneradors. A tot el món, el país compta amb el 20% de la demanda eòlica. Goldman Sachs avisa, però, que Siemens Gamesa serà la principal perjudicada de tot el sector.

Fa just un any Siemens Gamesa va viure una situació semblant. L'empresa es desplomava en borsa després d'anunciar una advertència sobre beneficis, desencadenada, en part, per una aturada en les concessions a l'Índia després d'alguns canvis regulatius al país. Els analistes de JP Morgan van qualificar la situació llavors com una "tempesta perfecta".

"Veiem riscos significatius a la baixa per les previsions de la indústria al mercat indi durant el 2018. La introducció de les subhastes inverses aquest any ha provocat una dràstica reducció de l'activitat i la indústria preveu una baixada en el cost del vent, cosa que fa viables les ofertes més agressives", afirmaven aquests analistes.

Les dades de Goldman Sachs apunten que el 19% de la facturació ve des de l'Índia. Per la seva banda, segons les dades de Factset, gairebé el 30% dels ingressos de Siemens Gamesa provenen del mercat indi, és a dir, 1 de cada 3 euros ingressats venen de l'Índia, gairebé 6 vegades més que els ingressos d'Espanya. D'aquesta manera, s'explica la caiguda en borsa de la companyia.

Durant la sessió d'aquest dijous, la companyia cotitza a la zona dels 11,55 euros després de una caiguda del 7,2%. Això fa que durant la setmana perdi a prop d'un 10% i que estigui a prop de posar-se en negatiu a l'any. El 2017 va registrar una correcció del 27,6%.

Noticias relacionadas

contador