traders wall street portada

Les borses semblen immunes a les dades macro negatives. Però si a sobre resulta que són positives, ho celebren amb furor. És el cas dels principals índexs nord-americans, que anticipen un vigorós rebot després de les caigudes del dijous i després de una dada d'atur sorprenentment bona. Wall Street ha començat la sessió amb importants pujades.

  • 38.503,69
  • -

La principal economia del món ha creat 2,5 milions d'ocupacions al maig, enlloc de destruir-ne 7,5 milions, com preveien pels experts. La taxa d'atur, mentrestant, ha caigut del 14,7% a un 13,7%, molt per sota del 19,8% projectat pels analistes.

Donald Trump no ha dubtat a atribuir-se el mèrit afirmant que "són uns números increïbles". L'opinió generalitzada dels analistes és que el pitjor de la pandèmia ja ha passat per al mercat laboral.

"Deixant de banda un possible rebrot, l'economia dels EUA sembla haver deixat el pitjor enrere, com a mostra aquesta sorprenent dada, però encara desconeixem com serà la nova normalitat", apunten els experts de Citizens Bank.

Aquesta xifra eclipsa les males dades d'ocupació que s'havien estat publicant darrerament. L'última, les peticions setmanals del subsidi d'atur publicada aquest dijous, que demostra que "l'economia del país és és més resilient del que pensàvem", reconeixen des de Principal Global Investors.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex 35 continua eufòric, avança un 4% i supera els 7.800 punts. A l'Àsia, les borses han tancat també en verd.

Pel que fa a d'altres mercats, el petroli West Texas puja un 4%, fins a 39,15 dòlars; l'unça d'or cau amb força un 3%, fins a 1.672 dòlars; l'euro es devalua un 0,24% i es canvia a 1,1308 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja de manera destacada fins al 0,92%.

Noticias relacionadas

contador