bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei

Les borses asiàtiques han reaccionat amb eufòria a les noves mesures d'estímul anunciades per la Reserva Federal dels EUA (Fed), que garanteixen liquiditat sense fi al mercat, a través de compres d'actius il·limitades. Els índexs del Japó i Corea del Sud pugen un 7% i un 8% respectivament.

El Nikkei nipó va ser un dels mercats de la regió que va experimentar un augment més destacat, amb una alça del 7,13%, ja que les accions dels pesos pesants de l'índex Fast Retailing i Softbank Group es van disparar 13,79% i 18,95%, respectivament, mentre que l'índex Topix va créixer un 3,18% i va acabar el dia de negociació a 1.333,10 punts. A Corea del Sud, el Kospi va pujar 8,15%.

Mentrestant, l'activitat del sector privat del Japó ha registrat al març una forta contracció, particularment pronunciada en el sector serveis, arran de l'impacte de la pandèmia de coronavirus i de les mesures de contenció implementades, segons reflecteix l'índex compost de gestors de compres PMI, que ha baixat a 35,8 punts, des dels 47 del mes de febrer.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong també va créixer un 4,51%, amb les accions del gegant tecnològic xinès Tencent guanyant més del 4,5%.

Les accions de la Xina continental van registrar guanys en el comerç de la tarda, amb el compost de Xangai pujant un 1,8%, mentre que el compost de Shenzhen va créixer un 1,275%. Mentrestant, les accions d'Austràlia van avançar, amb l'ASX200 pujant un 4,17%, i tancant a 4.735,70 punts.

Pel que fa a les divises, el ien japonès es va negociar a 110,25 per dòlar després de tocar un mínim de 111,28 iens. El dòlar australià canvia de mans a 0,5927.

Noticias relacionadas

contador