• El Nikkei suma un 1,4% a l'alça
Nikkei

Fortes pujades durant la sessió asiàtica d'aquest divendres al so de les últimes notícies relacionades amb Europa, amb els Estats Units i també amb les pròpies dades macro asiàtics. El Nikkei ha pujat un 1,39% mentre que el Hang Seng suma un 1,2% amunt i el Xangai registra alces de més de mig punt percentual.

Les exportacions de la Xina van créixer un 10,3% al novembre respecte a l'any anterior. Per la seva banda, les importacions es van expandir un 15,6%. El superàvit comercial del país es va ampliar al mes passat en 263.600 milions de iuans (39.800 milions de dòlars) des dels 254.500 milions de iuans del mes anterior. Totes aquestes referències han sortit per sobre del que s'esperava.

A aquestes bones dades cal sumar-hi la notícia que el Congrés dels Estats Units ha aprovat un pressupost temporal per evitar un tancament del Govern nord-americà. A més, Brussel·les i Londres han arribat a un acord sobre les bases del Brexit que permet entrar a la segona fase de les negociacions. S'ha arribat a un consens sobre els drets dels ciutadans, la factura del Brexit i sobre la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord.

Noticias relacionadas

contador