• El sud-coreà Kospi perd un 0,5% durant aquesta jornada
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Els mercats a Àsia cotitzen mixtos aquest dijous. El Nikkei lidera les pujades durant aquesta jornada amb un repunt de l’1,45%, després de caure a prop d'un 2% durant l'última jornada. Els fabricants d'automòbils i les companyies financeres han liderat aquest repunt que ha compensat les caigudes dels valors energètiques que han retrocedit en línia amb la caiguda del preu del petroli.

A Corea del Sud, l'índex de referència, Kospi, ha caigut un 0,5%. Els guanys d'alguns pesos pesants tecnològics han estat compensats per les pèrdues als sectors manufacturer i petrolier. Destaca la pujada de Samsung Electronics d'un 1,44%, en canvi, les siderúrgiques Posco i Hyundai Steel van retrocedir un 0,15% i un 1,97%, respectivament.

L’ASX 200 va avançar un 0,54%. El subíndex financer fortament ponderat va guanyar un 0,74%, ja que els "Quatre Grans" d'Austràlia van registrar guanys durant el dia: ANZ va pujar un 0,85% i Westpac va pujar un 1,32%. A la Xina per la seva banda els mercats han tancat mixtos. L'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 0,20% i va recuperar guanys després de patir una caiguda del 2,14% aquest dimecres. Al continent, el compost de Xangai va retrocedir un 0,67% i el compost de Shenzhen va retrocedir un 0,60%.

Noticias relacionadas

contador