china dl shanghai real estate skyscraper
Flickr: Herry Lawford ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/) No changes made

Fortes caigudes en el petroli a causa de l'expansió de la Covid a la Xina, que amenaça el creixement del gegant asiàtic i també afecta la cadena global de subministrament. Els futurs sobre el cru West Texas retrocedeixen un 3,9% (98,06 dòlars) i els del Brent baixen un 3,8% (102,55 dòlars).

Els inversors descompten la menor demanda de petroli per part de la Xina, a causa de la política de tolerància zero contra el virus, que consisteix a aplicar confinaments i bloquejos massius que perjudiquen l'activitat econòmica.

La ciutat de Pequín ha advertit aquest cap de setmana de més casos de Covid i ha començat a fer proves massives a Chaoyang, principal districte comercial. En aquest districte s'han produït la majoria dels 42 nous casos registrats a la capital des de divendres.

L'augment dels casos a Pequín es produeix quan la Xina continental s'enfronta al seu pitjor brot de Covid des de principis del 2020.

Tot i les caigudes d'aquest dilluns, els experts de Morgan Stanley creuen que el petroli continuarà escalant posicions al mig d'un panorama que estarà marcat per una demanda més feble, però també per una oferta més baixa. El banc nord-americà ha elevat la previsió de preus per al barril Brent, i ara estima que se situarà als 130 dòlars (enfront dels 120 dòlars previs) al tercer trimestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador