petroleocbrussia

El petroli rebota després de la darrera correcció i continua pressionant la inflació. Els futurs sobre el barril Brent pugen més del 2%, fins als 112,50 dòlars, i acumula una revaloració del 46% des del començament d'any.

  • 83,44$
  • -5,03%

"La tendència alcista de mitjà i llarg termini en el petroli segueix intacta malgrat les caigudes i la volatilitat extrema dels últims dies/setmanes", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En aquest sentit, el cru Brent té un important suport a "la recta suport creixent que uneix tots i cadascun dels successius mínims creixents des de principis de desembre", i que ara passa pels 105 dòlars, aproximadament.

"De manera que ara les zones de control de curt termini les trobem, per dalt, als 123,74 dòlars i per sobre els màxims anuals als 139 dòlars. I com a principal zona de suport els mínims d'aquest mes als 96, 93 dòlars", afegeix Rodríguez.

La pujada del petroli està tenint un impacte directe a la inflació de les economies occidentals. A Espanya, l'IPC interanual del març s'ha disparat fins al 9,8%, màxims des del 1985, a causa de la pujada del petroli i dels combustibles, juntament amb la pujada dels preus del gas i l'electricitat.

Noticias relacionadas

contador