• El sector elèctric també ha registrat una jornada molt positiva
  • En negatiu, Mediaset Espanya i ArcelorMittal han estat els més baixistes
montaña rusa, volatilidad, mercados, turbulencias

L'IBEX 35 ha pujat un 0,86% i ha recuperat els 9.500 punts (9.555,70) després d'arribar a marcar un mínim intradia als 9.348 punts. El selectiu espanyol redueix la seva pèrdua anual per sota del 5% (4,86%) a l'espera de l'última jornada del primer trimestre. El comportament de la resta de grans borses europees ha estat més negatiu, ja que el DAX 30 alemany ha baixat un 0,25% i el CAC 40 francès ha pujat lleugerament un 0,29%.

  • 11.154,60
  • 1,56%

El valor més alcista de l'IBEX ha estat Acciona (+3,93%), després d'anunciar un pla de recompra d'accions valorat en 322 milions d'euros. El grup controlat per la família Entrecanales recomprarà el 5% del seu capital, en un moment de debilitat borsària per a la companyia.

A més, el sector elèctric ha registrat un comportament positiu. Red Eléctrica s'ha revalorat un 3,8%, seguida d'Iberdrola (+3,67%), Gas Natural Fenosa (+2,98%), Enagás (+2,73%) i Endesa (+2,61%). Entre els grans valors, Inditex ha avançat un 1,63% i BBVA, un 0,84%.

En negatiu, les accions de Mediaset Espanya s'han desplomat un 6,77%, després que els analistes de Deutsche Bank hagin reiterat la seva visió negativa sobre el mercat publicitari. També han retallat el preu objectiu del valor fins als 6,50 des dels 7 euros.

Altres valors baixistes del dia han estat Técnicas Reunidas (-2,2%), Arcelor Mittal (-2,02%), i Meliá Hotels (-1,49%). Entre els grans, Repsol ha cedit un 0,52% i Santander, un 0,3%. Al Mercat Continu, han destacat les pèrdues del 6% de Solaria i Duro Felguera.

LA XINA I TECNOLOGIA

Pel que fa a l'actualitat de la jornada, es parla avui de Kim Jong-un i del seu acostament a la Xina. La Xina ha confirmat que el líder nord-coreà ha visitat el país i que es compromet a la desnuclearització de Corea. Moviments estratègics de cara a aquesta cimera al més alt nivell prevista pel maig i que situaria, cara a cara, Kim Jong-un i el president dels Estats Units, Donald Trump.

Per la seva banda, Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres, remarca el fet que els avenços dels últims 18 mesos als Estats Units han estat propiciats, en la seva major part, per les tecnològiques, i mostra la seva preocupació davant la debilitat que ara reflecteixen aquestes.

"Serà qüestió de temps abans que l'atenció passi de Facebook a la resta de companyies del sector, com Alphabet, Twitter, Microsoft o Apple, i com administren aquestes les dades personals dels seus usuaris. Si els legisladors tornen l'atenció a la resta del sector, cosa que sembla probable, llavors (...) augmentarà la possibilitat que es descobreixin altres pràctiques que convidin a investigar". Aquest dimecres, el Nasdaq torna a liderar les caigudes a Wall Street.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Bon senyal a l'IBEX 35, que acaba dimecres pujant un 0,86% quan en els primers compassos de la jornada perdia a prop d'un 1,5%", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El selectiu acaba donant forma a un envolupant alcista que li permet superar el primer nivell de resistència que presenta als 9.500 punts, la qual cosa ens fa pensar en el començament d'un rebot que es podria estendre fins al nivell dels 9.808 punts. Atents que la superació d'aquest nivell de resistència ens faria pensar en una recuperació del seu aspecte tècnic", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador